first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

Gyapotkák

projekt adatai

pályázat címe: Tett-képek
csapat neve: Gyapotkák
iskola: Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium
felkészítő tanár(ok): Urbán Orsolya
pályázók: Kafka Klaudia, Rozsi Dániel, Sivó Viktória, Szájer Szofi Gizella, Szamosvári Máté, Vucskics Anna Ágnes
helyezés: nem ért el helyezést

 

 A mi művünk első rálátásra nagyon egyszerűnek tűnik, viszont ha jobban belegondolni minden egyes rajznak a fogalmába és jelentésébe nem is annyira egyszerű értelmezni.

Úgy kapcsolódik az alkotásunk a Pillangó-hatáshoz, hogy sok-sok és rossz témát ábrázol, ami hétköznapjainkban is előfordul és nem hinnénk, hogy ez valójában a Pillangó-hatás. A jó és rossz témák alatt azt értjük ,hogy bizonyos helyzetek, mint pl. a Szemetelés az rossz hisz nem csak a környezetnek ártunk hanem magunknak is első sorban, de ne csak a rosszat fejezzük ki, a jóhoz pl. a jó tetteink vagy a faültetést sorolhatnám.

Szerintem a ,,jó tettek visszajönnek” közmondás mindenkinek ismert gyerek korától. A faültetés azért számítjuk Pillangó-hatásnak hisz ha a környezetnek segítünk, akkor ő is segíteni fog nekünk, az-az ha több és több fát ültetünk azok megtisztítják a levegőt a sok széndioxid gáztól így nekünk is jót tesz. Alapból mi nem alkalmaztunk csak egy adott technikát, mi inkább próbáltunk a saját stílusunkkal rajzolni, és nagyon reménykedtünk, hogy ne nézzen ki rosszul az egész, és nagy teher esett le a vállunkról amikor összeraktuk az egészet és nagyon szépen nézett ki.

A célunk nem más, mint az lenne, hogy talán nem az egész világban de legalább itt Budapesten mutassuk meg, hogy mit is teszünk mi és mit kellene változtatni, hogy jobb legyen a világ. Tudjuk ,hogy nem minden jó ebben a világban és tökéletesé nem tudjuk megváltoztatni, viszont egy kicsi változás is már nagy tett a mi részünkről is.

Amikor raktuk össze az egészet akkor így rádöbbentünk, hogy valamilyen mértékben mi is elkövetjük ezeket a hibákat mint pl. a Szemetelés, nem figyelünk az apróságokra amik nagyon sokat érnek. Vagy ha látunk egy hajléktalan embert az utcán akkor ha van lehetőségünk valamilyen mértékben segítsük meg, mert mi azt a pénzt megkereshetjük és az a 200 ft nekünk kevés pénznek tűnik, de lehet mi leszünk azok akik megmenthetik az éhínségtől vagy akár a haláltól. A háborúkat mi nem értjük, mert amiatt ,hogy két politikus valamiben nem egyezett meg azért nem kell ,hogy az egész ország harcoljon, mert szerintünk az embereknek erre nincs szükségük, hisz nekünk az kell ,hogy egy jó államban éljünk nem pedig ,hogy területeket hódítsunk. Most olyan világban élünk ahol mindent meglehet beszélni harc nélkül, de még mindig vannak olyan emberek akik ezt nem fogták fel. Ha más kontinensen vízhiány van, mint pl. Afrikában akkor nem hinném, hogy az Európai országok ne segítenének nekik, hisz ha belegondolnak, hogy velük is megtörténhet ez az egész, szerintünk örülnének annak ha valaki segítene rajtuk.

Szerintünk a kepéinkkel valamilyen szinten biztatjuk az embereket, hogy segítsenek egymásnak. Reméljük tetszeni fog önöknek.