first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

Annák: choose me

projekt adatai

pályázat címe: choose me
csapat neve: Annák
iskola: Berzsenyi Dániel Gimnázium
felkészítő tanár(ok): Boskovitzné Csernyánszky Katalin
pályázók: Éberling Anna, Drexler Anna
helyezés: I. helyezés

 

Mindenkinek vannak titkai. A titok valami olyan, ami csak a mienk és talán még néha élvezzük ezt az önzést, hogy azt a valamit megtartjuk magunknak. Ugyanakkor a titkoknak súlya van és ezekkel a súlyokkal nem biztos, hogy olyan könnyű élni. Először nem mondjuk el senkinek mert az ciki, aztán azért, mert már nem lehet, és a végén nem is értjük, miért nem fedtük fel soha, talán épp a legelején. Az élet titkokkal gyötrelmes, nehéz és semmiképpen sem szabad.

Szimbolikus kisfilmünkkel, az identitás témájában, nem egy reklám vagy kampányfilmet akartunk készíteni, hanem egy személyes, melankolikus, nem agresszív üzenetet szerettünk volna átadni. A művet két részre tagoltuk. Az első részben a nem megválasztható, a második részben pedig a megválasztható dolgokat részleteztük. A jelenetelválasztó motívum az emberközpontúságot szimbolizálja, ezért választottuk a humanizmus jelképét.

Az, hogy kinek születünk nem tőlünk függ. Ha a várttól eltérően gondolkodunk, érezzük magunkat, az nem egy hiba bennünk, nincsen rá hatásunk. Az, hogy ezt felvállaljuk-e, igenis a mi döntésünk. De hogyan merné bárki felvállalni magát egy olyan világban, ahol mások véleményeinek korlátjai közé vagyunk szorítva? Éppen ezért szerettük volna szociálisan érzékenyíteni a társadalmunkat. Önmagunkat felvállalni szabadságot jelent. Kifejezhetjük magunkat az öltözködésünkkel, stílusunkkal és nem kell többé titkolóznunk. Valóban, ez nehéz út, de megéri ezt választani és eldobni a titkok nehéz láncait, mint semmittevéssel leélni életünket.