first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

HSZT

projekt adatai

pályázat címe: Kapcsolat
csapat neve: HSZT
iskola: Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium
felkészítő tanár(ok): Baumann Barbara
pályázók: Hodula Laura Apollónia, Nagy Erik Leon, Perei Mátyás
helyezés: különdíj

 

Szerintünk az emberi lét egyik legfontosabb aspektusa a kommunikáció, a tudás megszerzése és átadása. A kimondott szónak ereje van, szerteágazik, több értelmet nyer, új gondolatokat inspirál, melyek tovább szárnyalnak, akár egy pillangó. A lét káoszában az információ áramlása a kulcs a világ egyensúlyához. 

Egy adott pillanatban az ember porszemnek hihetné magát, ám ez a porszem is lavinát indíthat el, ha megfelelő pontot talál el, mely akár a világ másik oldalán zúdul le. 

Fotósorozatunk ezt mutatja be. Egy tanóra keretein belül jeleníti meg a kommunikáció bonyolult rendszerét, mely különböző szimbolikus rétegekkel is bír. Berendeztünk egy tantermet, és kék reflektorokat használtunk a tér megvilágításához. A vizuális megfogalmazáshoz diáktársainkat és egy tanárunkat hívtuk segítségül, a köztük lévő kapcsolati rendszert, kommunikációs hálót színes fonalháló érzékelteti. 

A kék szín az ég és tenger színe. A tudást, erőt és komolyságot szimbolizálja. A háttér kéksége jelenünk ökológiai problémáira is utal, a vizeink szennyezettségére, a tengerszint emelkedésére, a klímaváltozás hatásaira. Összefogás és egymásra hatással lenni, mint a fonalak, melyek összefutnak, találkoznak és tovább haladnak – ez az egyetlen esélyünk.