first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

Leövey Klára Gimnázium diákjai

projekt adatai

pályázat címe: “ https://www.youtube.com/watch?v=hSAmcedkOXo ”
csapat neve: Leövey Klára Gimnázium diákjai
iskola: Leövey Klára Gimnázium
felkészítő tanár(ok): Varga Éva, Kacsák Tamás
pályázók: Mészáros Manna, Papp Mukunda Mátyás, Pozsgay Domonkos
helyezés: nem ért el helyezést

 

A műben szereplő Szkarabeusz/ganajtúró a mitológia szerint az újjászületést szimbolizálja, és a Nap mozgásával is összefüggésbe hozható. A kártyák a véletlenszerűséget, a kezdőfeltételek érzékenységét fejezik ki (ami a kártyajátékok fontos eleme). A Föld jelenti önmagát, és összefüggésbe hozva a galacsinhajtóval utalás a Föld állapotára (ami manapság nem nevezhető kifejezetten jónak), illetve ahogy a ganajtúró ürülékbe rakott petéi újból és újból kikelnek, így a Föld ökoszisztémája is újra és újra feléled, és reprodukálja magát. A kattogás jelenti az óra kattogását, az idő múlását, illetve a monoton létet, ami végigkíséri megszámlált mindennapjainkat, és Időzített bombaként visszaszámlálva lejár, egy pillantás alatt vége mindennek.


A műhöz használtunk újságpapírt (összegyűrve, felcsíkozva, kiterítve, …), kartonpapírt, akrilfestéket, folyékony ragasztót, kétoldalú celluxot, megerősített vastag celluxot, stift ragasztót, maszkolószalagot, szigetelőszalagot és ragasztópisztolyt, drótot, papír lámpabúrát, valamint egy pár csomag kártyát. Az elkészítés közben törekedtünk a költséghatékonyságra, hogy minél több dolgot mi magunk készítsünk, és hogy a környezetünkben lévő dolgokból gazdálkodjunk.

 

Interaktivitás!  A metronóm tempóját a látogatók állíthatják be, mindenki olyan tempóra állíthatja, amilyen tempójúnak az élete múlását érzi, és a látogatóknak kell felhúzniuk, hogy működjön – ezzel kifejezve, hogy mindenkinek tennie kell valamit. Erről lesz egy tájékoztató/felhívó felirat.