first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

Mi

projekt adatai

pályázat címe: Dinner Is Not Over
csapat neve: Mi
iskola: Karinthy Frigyes Gimnázium
felkészítő tanár(ok): Váradi Emese
pályázók: Becker Panna, Kristóf Bulcsú, Men Veronika
helyezés: II. helyezés

 

Az ételről szinte mindenkinek az evés, mint életben maradáshoz elengedhetetlen cselekvés jut eszébe, de vajon jelenthet-e ez a fogalom többet? A hazánkban kevésbé ismert kulináris művészeti ág, a fine dining, erre a kérdésre ad  választ. Ez az étkezési forma a táplálkozás élményére fekteti a hangsúlyt, mivel különböző ízkombinációkat és textúrákat ötvözve nyújt különleges és felejthetetlen élményt.

 

Ami leginkább megragadott minket, az a szakma rétegessége volt mind átvitt értelemben, mind szó szerint. Ez a konyhaművészetben az ízek, a textúrák és az elegáns megjelenés mögött megbúvó áldozatok, míg alkotásunkban a rizográf technika és a képfüggönyök útján jelenik meg.

 

A három függöny ezt a többszörös rétegződést mutatja be. A szélső függönyök a fine dining fizikai szépségét és ízélményét jelenítik meg. A középső függönyön a fine dining hátulütői ’’háttérbe szorulva”, de mégis felnagyítva kerülnek szemléltetésre, hiszen ezeket elsőre az ember nem feltétlenül veszi észre, pedig nagyobb jelentőséggel bírnak, mint a felszínen lévő esztétikai elemek.