first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

The Co:Lore Company

projekt adatai

pályázat címe: Co:Lore
csapat neve: The Co:Lore Company
iskola: Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium 
felkészítő tanár(ok): Dékányné Varga Krisztina
pályázók: Horváth Janka, Herbély Brigitta, Miklósi Vivien Zoé, Székely Csenge
helyezés: különdíj

 

CO:LORE

Színes kooperatív történet alkotó játék.

 

Alakítsd a karaktered sorsát és birkózz meg szembejövő változásokkal! A karakterek sorsa a játék közben véletlenszerűen hozzátett fordulatokkal alakul és a játékosok feltétlen döntése által létrehozott történettel végződik. Ez akár segítséget is nyújthat a saját életünk alakításában, hozzásegíthet a pozitív gondolkodás eléréséhez…

Koncepció

Kötetlenebb játék, amely lehetőséget ad egy saját történet felépítésére, melynek folyamatába természetesen ugyanúgy beleszól a véletlen. A játéknak van egy adott célja és a játékosoknak lehetőségük van a másikat befolyásolni, esetleg akadályozni a végső cél elérésében. A dominók azt szimbolizálják, hogy egy apró cselekvés is  hatalmas katasztrófává nőheti ki magát, vagy akár épp az ellenkezője: egy piciny jótett boldog élethez vezethet. Természetesen ez a folyamat meg is akadhat valamilyen véletlen folytán. Rajtunk múlik, hogyan alakítjuk a történetet, mi hozzuk a döntéseket, de vajon mindenben mi döntünk? Mi határozzuk meg sorsunkat? A véletlen nem szólhat közbe? Létezik egyáltalán a sors? Ez a kis társas szeretné elgondolkodtatni a játékosokat, és megtalálni a választ ezekre a kérdésekre. 

 

Szerettük volna interaktívvá tenni az alkotásunkat, hiszen így a játékosok egymást is taníthatják egy barátságos környezet keretében. Ez a játék nem csak közöl és kérdéseket vet fel, hanem belehelyez az adott körülményekbe.

 

A célunk az, hogy a negatív gondolkodást felváltsuk pozitív gondolkodásra és fejlesszük az emberek problémamegoldó képességét a véletlen közbeszólásának köszönhetően életszerűbbé téve a játék menetét.

Herbély Brigitta, Miklósi Vivien Zoé, Székely Csenge, Horváth Janka