first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

Ultraderm

projekt adatai

pályázat címe: Rejected
csapat neve: Ultraderm
iskola: Szombathelyi Szakgimnázium és Technikum
felkészítő tanár(ok): Farkas Imre
pályázók: Bedőcs Fruzsina, Boros Léda, Funtek Luca, Peszleg Viola, Papp József, Vecsera Dorottya
helyezés: különdíj

 

A Rejected/Elutasítva c. memória kártya kiindulópontjában a globális élelmiszerpazarlás[1] jelensége áll, melyben társadalmi szinten  diszkrimináljuk a nem szabvány formájú gyümölcsöket és zöldségeket. A folyamat visszahat környezetünkre, melyben a hibás megjelenésű zöldségek, gyümölcsök láthatósága nem csak az áruházak polcain hiányzik, hanem a különböző vizuális médiumokon[2] keresztül is rejtve marad.

 

A projekt ebbe a vizuális  helyzetbe illeszkedik bele, melyben szabványon kívüli zöldségeket és gyümölcsöket  jelenítünk meg a memóriakártyákon.
A memóriakártya, játék feltételét, játszhatóságát a növekedésből származó formavariációk biztosítják. A műtárgy-játék, láthatóvá teszi azokat a hibás megjelenésű zöldségeket és gyümölcsöket, melyeket formai okokból utasítanak vissza a kereskedelmi forgalomból.

[1] A szabványon kívüli gyümölcsök és zöldségek, közel 30-40 százaléka végeredményben soha nem jut el az áruházakig, mivel nem felelnek meg a szupermarketek „esztétikai” elvárásainak.

[2] A gyűjtőmunka során a memória- és tanulókártyákon szerepeltetett zöldségek és gyümölcsök formája, az áruházi szabványokon alapuló megjelenést tükrözik vissza.

 

[1] A szabványon kívüli gyümölcsök és zöldségek, közel 30-40 százaléka végeredményben soha nem jut el az áruházakig, mivel nem felelnek meg a szupermarketek „esztétikai” elvárásainak.

[1] A gyűjtőmunka során a memória- és tanulókártyákon szerepeltetett zöldségek és gyümölcsök formája, az áruházi szabványokon alapuló megjelenést tükrözik vissza.