first part of logo 'Máš' first part of logo 'umělecké' first part of logo 'střevo' first part of logo '?'

Zsíros zsiványok

projekt adatai

pályázat címe: Normális
csapat neve: Zsíros zsiványok
iskola: Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium
felkészítő tanár(ok): Szőke Anita
pályázók: Horváth Zoé, Mráz Katinka Csenge, Takács Zsuzsa
helyezés: III. helyezés

 

-Vajon mit szólnának ehhez mások?

 

-Amit nem lát az nem fáj neki – mormolta a fülem belsejéből a saját hangom. Mindig rám talál, ha véletlenül kiejtem a csokis papírt a zsebemből és nem szedem fel magam után – de hisz nem látja senki! –

 

vagy ha a tükörrel farkasszemet nézve ordítom ki az aznapi frusztrációm, sőt még akkor is, ha a lakás magányában meztelenül főzök ebédet magamnak.

 

-Én így vagyok szabad!

 

Mint ahogy már fentebb szemléltettük, a mi koncepciónk, azt a témát taglalja, amiről az emberek általában nem szívesen beszélnek. A furcsa szokásaik, ha szóba kerülnek, feszengenek, jobbhíján terelik a témát, nehogy fény derüljön erre az oldalukra. Meggyőződésünk, hogy mindenkinek van egy titkos oldala, amit, ha teheti, nem tár ki a nagyvilág szeme elé.

 

Hogyan viszonyulunk az ételhez? „Az vagy, amit megeszel?” Az indulat,
a szabadság, a bűntudat, a szénhidrát, a műanyag, a lejárt, a hús, tej, citrom tészta. Az vagy? A műanyag?

 

Az étkezési formák, szokások szimbólum rendszerén keresztül szeretnénk rávilágítani olyan bizarr cselekedetekre, amelyekről sokan azt hiszik csak ők egyedül- közben pedig lehetséges, hogy sokan mások is így tesznek, persze csak mikor egyedül vannak. Mint ahogy a filmben a tortát a közepéről kezdik enni.